Mittwoch, 28. Oktober 2009

Пикантни хапки



пакет (300гр) многолистно (бутер) тесто
100гр синьо сирене
100гр пресни фъстъци

пресен розмарин

Сиренето се намачква с вилица. Тестото се разгъва, изрязват се кръгчета от него, с диаметър малко по-голям от дъното на мъфинените форми. А те се намазват с мазнинка и във всяка се поставя тестено кръгче, върху него по мъничко от синьото сирене и 3-4 фъстъка.
Бутерките се пекат на средна скара, в предварително загрята на 200°С фурна.



Наздраве! - с чашка червено :-)

Kommentare:

  1. Мммм....изкусителка!Апетитни,нежни и пръхкави....как се устоява на такава комбинация не знам!
    Хубава вечер!

    AntwortenLöschen
  2. ..едновременно хрупкави и топящи се в устата.. Комбинацията е отлична!
    Тези хапки ми стават любими! :-D

    Спокойна и уютна вечер, Нанита :-)

    AntwortenLöschen
  3. Ауууу... Дими,
    не само рецептата и снимката са изкушаващи,
    а и ти така ги описваш -
    неустоимо предложение!
    Красив и спокоен ден, Диана

    AntwortenLöschen
  4. Никога не съм обичала синьо сирене, но пък тези хапки изглеждат страшно апетитни. Струва си пак да опитам, човек никога не знае как една храна, в съчетание с друга, може да придобие коренно различен вкус!

    Прекрасен ден, Дими!

    AntwortenLöschen
  5. Прегръдка от мен, Диани и благодаррност за одобрението :-)

    Ще се радвам, ако този път си промениш мнението за синьото сирене, Ирина :-)
    Oбикновено ползвам Pirol - aвстрийско двойноплесенясало сирене в омекотения му вариант :-D

    Поздрав!

    AntwortenLöschen
  6. Дими,
    чудесно предложение точно за сезона, когато все по често на трапезата пресъства чаша с ароматно виното.
    Благодаря!

    AntwortenLöschen
  7. На свой ред благодаря за одобрителния коментар!

    Поздрав, Лати :-)

    AntwortenLöschen
  8. Димитрана,
    здравей отново!
    следвах точно указанията ти,но имах проблем с подуването на тестото.Толкова се изду,че катапултира;-)) плънката.Как бих могла да го избегна следващия път?
    Иначе идеята много ми допадна!
    Благодаря предварително!

    AntwortenLöschen
  9. Хм.. това е твърде вероятно да се случи с Бутер-тестото, такова каквото се продава в родината. Не съобразих.. Предполагам, че прекаленото набухване на тестото в случая може да се избегне, ако се разточи по-тънко. И/или ако се ползва по-голяма площ за плънката т.е. вместо мъфинена форма - тарталетена. Иначе идеята е добра, да :-)

    Поздрави, Ели и :-)

    AntwortenLöschen
  10. Благодаря ти,
    ще опитам с разточването.
    До скоро!

    AntwortenLöschen