пакет (300гр) многолистно (бутер) тесто
100гр синьо сирене
100гр пресни фъстъци
пресен розмарин
Сиренето се намачква с вилица. Тестото се разгъва, изрязват се кръгчета от него, с диаметър малко по-голям от дъното на мъфинените форми. А те се намазват с мазнинка и във всяка се поставя тестено кръгче, върху него по мъничко от синьото сирене и 3-4 фъстъка.
Бутерките се пекат на средна скара, в предварително загрята на 200°С фурна.
Наздраве! - с чашка червено :-)
Мммм....изкусителка!Апетитни,нежни и пръхкави....как се устоява на такава комбинация не знам!
AntwortenLöschenХубава вечер!
..едновременно хрупкави и топящи се в устата.. Комбинацията е отлична!
AntwortenLöschenТези хапки ми стават любими! :-D
Спокойна и уютна вечер, Нанита :-)
Ауууу... Дими,
AntwortenLöschenне само рецептата и снимката са изкушаващи,
а и ти така ги описваш -
неустоимо предложение!
Красив и спокоен ден, Диана
Никога не съм обичала синьо сирене, но пък тези хапки изглеждат страшно апетитни. Струва си пак да опитам, човек никога не знае как една храна, в съчетание с друга, може да придобие коренно различен вкус!
AntwortenLöschenПрекрасен ден, Дими!
Прегръдка от мен, Диани и благодаррност за одобрението :-)
AntwortenLöschenЩе се радвам, ако този път си промениш мнението за синьото сирене, Ирина :-)
Oбикновено ползвам Pirol - aвстрийско двойноплесенясало сирене в омекотения му вариант :-D
Поздрав!
Дими,
AntwortenLöschenчудесно предложение точно за сезона, когато все по често на трапезата пресъства чаша с ароматно виното.
Благодаря!
На свой ред благодаря за одобрителния коментар!
AntwortenLöschenПоздрав, Лати :-)
Димитрана,
AntwortenLöschenздравей отново!
следвах точно указанията ти,но имах проблем с подуването на тестото.Толкова се изду,че катапултира;-)) плънката.Как бих могла да го избегна следващия път?
Иначе идеята много ми допадна!
Благодаря предварително!
Хм.. това е твърде вероятно да се случи с Бутер-тестото, такова каквото се продава в родината. Не съобразих.. Предполагам, че прекаленото набухване на тестото в случая може да се избегне, ако се разточи по-тънко. И/или ако се ползва по-голяма площ за плънката т.е. вместо мъфинена форма - тарталетена. Иначе идеята е добра, да :-)
AntwortenLöschenПоздрави, Ели и :-)
Благодаря ти,
AntwortenLöschenще опитам с разточването.
До скоро!