3а 6бр.:
1 пакет (300гр.) многолистно (бутер) тесто
250гр фина, неовкусена извара
1 яйце
3-4с. л течна, неовкусена сметана (ще стане и с прясно мляко, предполагам)
1с. л галета
1с. л смляно тиквено семе
сол, подправки на/по вкус
пресни подправки - магданоз и див чесън
няколко маслинки
Тестото се разгъва и от него се изрязват кръгове с диаметър (14см.) малко по-голям от този на тарталетените форми (12см.) Тарталетените форми се намазват с масълце, тестените кръгове се застилат хубаво и надупчват с вилица. Върху тестото се разпределя и заравнява сместа, получена от разбъркването на продуктите.
Пекат се в предварително загрята фурма, 200°C, средна скара. Малко след като ги 'е видял огънят' се слага в средата на всяка по маслинка. След изпичане се изваждат от формите и оставят да се поохладят върху решетка.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen