Donnerstag, 20. August 2009

Морковени домати



1кг средно големи домати
250гр моркови
100гр шпек-кубчета (много ситно нарязан шпек)
2с. л галета
100гр бейби моцарела
сол, подправки на вкус (индийско орехче, магданоз)
мазнинка
течна (готварска) сметана

Измиват се зеленчуците, подсушават се: доматите се издълбават внимателно, морковите се настъргват на едро ренде. В подходящ съд с малко мазнинка се запържва леко шпека, към него се прибавят морковите и 2-3 с.л вода, задушават се. Сместа се осолява, добавя се галета за плътност, овкусява се с подправките. Пълнят се доматите с приготвената смес, върху всеки домат се поставя по топче бейби-моцарела, редят се в тавичка с малко вода на дъното и се пекат на средна скара, 200°C до готовност.



От издълбаното доматено съдържание може да се приготви доматено-чеснов сос, аз ги предпочитам със сметанов: 100мл сметана:50мл вода:1с. л суха супа.

2 Kommentare:

  1. Свежо предложение,подходящо за топлите дни ....а как вкусно изглежда!Дими,ти си просто магьосница....да направиш от едно ястие шедьовър!Весел уикенд!

    AntwortenLöschen
  2. Изчервяваш ме, хей.. !

    Благодаря ти за похвалните думи, Нанита!

    Всико най-добро и много :-)

    AntwortenLöschen