Dienstag, 18. August 2009

Патладжани по италиански



За 2 порции:

2бр патладжани
200гр пресен зелен фасул (или замразен)
100гр бейби-моцарела
дузина чери-доматки
сол, подправки на вкус (риган, босилек - пресни или сухи)
мазнинка

Патладжаните се измиват и разрязват по дължина на половина. Издълбават се като лодки и посоляват. Издълбаната сърцевина се реже на ситни кубчета и също посолена се оставя да отпусне типичния патладжанен сок. Може да се ползва като гарнитура в добавка със зелен фасул. Зеленият фасул се измива, нарязва на парченца с дължина 2-3см и бланшира. След половин час патладжаните се отцеждат от ненужния сок и пълнят със зелен фасул, резнати на половинка доматчета и топчета моцарела, осоляват и овкусяват с подправки и парченца масълце. Пекат се в тавичка с малко вода на дъното, на средна скара и около 200°C до готовност.

Kommentare:

  1. Мммм много вкусна комбинация :) И както винаги красиво поднесено :)

    AntwortenLöschen
  2. Много свежо предложение, леко и типично за сезона и много добре поднесено. Благодаря за чедесната рецепта.
    Поздрави Латинка!

    AntwortenLöschen
  3. Не обичам патладжани, но снимките са страхотни! :)

    AntwortenLöschen
  4. Радвам се, че снимките се харесват (одобрението ви ми е наистина мотивиращо, тъй като често не съм доволна от фотографските си умения.. ) и ястието като рецепта се приема добре!
    Благодаря ви, Зори, Лати, Злато!

    пп. xихихии.. до преди година и аз не вкусвах патладжани! И домати също.. хм :-)

    AntwortenLöschen
  5. Дими,
    изкушаващо предложение и чудесна композиция.
    А аз се възхищавам на фотографските ти умения.
    Имам нови награди за теб.
    Сърдечен поздрав, Диана

    AntwortenLöschen
  6. Ммм...колко вкусно изглеждат!
    Чудесно лятно предложение.Спорна и усмихната седмица.Поздрави Nanita!

    AntwortenLöschen
  7. Чудесна комбинация- все любими за мен продукти :). А снимките ти са наистина страхотни!

    AntwortenLöschen
  8. Още нови и нови предложения...Изглеждат толкова апетитни,Дими!
    Имаш награди при мен!Чакам те!
    Краси

    AntwortenLöschen
  9. Вкусно! Няколко скилидки чесън, може би, за да се усмихнат още повече патладжанчетата :)
    Поздравления за изкусителката!

    AntwortenLöschen
  10. Нанита, благодаря за одобритеният коментар!

    Радва ме посещението ти, chiges :-)

    Трогната съм, Краси! Благодаря!

    Абсолютно вярно, Блага :-)
    Сърдечна благодарност за отзива!

    AntwortenLöschen
  11. Напоследък сме на вълна патладжан, супер ми идва идеята ти! :-))

    AntwortenLöschen
  12. Тази рецепта ми се вижда бърза за приготвяне, а и комбинацията от продукти ми харесва без зеления боб. Смятам да изпробвам като заменя с пиперки. Надявам се, че ще се получи вкусно.
    Благодаря за идеята!

    AntwortenLöschen