За 2 порции:
2бр патладжани
200гр пресен зелен фасул (или замразен)
100гр бейби-моцарела
дузина чери-доматки
сол, подправки на вкус (риган, босилек - пресни или сухи)
мазнинка
Патладжаните се измиват и разрязват по дължина на половина. Издълбават се като лодки и посоляват. Издълбаната сърцевина се реже на ситни кубчета и също посолена се оставя да отпусне типичния патладжанен сок. Може да се ползва като гарнитура в добавка със зелен фасул. Зеленият фасул се измива, нарязва на парченца с дължина 2-3см и бланшира. След половин час патладжаните се отцеждат от ненужния сок и пълнят със зелен фасул, резнати на половинка доматчета и топчета моцарела, осоляват и овкусяват с подправки и парченца масълце. Пекат се в тавичка с малко вода на дъното, на средна скара и около 200°C до готовност.
Мммм много вкусна комбинация :) И както винаги красиво поднесено :)
AntwortenLöschenМного свежо предложение, леко и типично за сезона и много добре поднесено. Благодаря за чедесната рецепта.
AntwortenLöschenПоздрави Латинка!
Не обичам патладжани, но снимките са страхотни! :)
AntwortenLöschenРадвам се, че снимките се харесват (одобрението ви ми е наистина мотивиращо, тъй като често не съм доволна от фотографските си умения.. ) и ястието като рецепта се приема добре!
AntwortenLöschenБлагодаря ви, Зори, Лати, Злато!
пп. xихихии.. до преди година и аз не вкусвах патладжани! И домати също.. хм :-)
Дими,
AntwortenLöschenизкушаващо предложение и чудесна композиция.
А аз се възхищавам на фотографските ти умения.
Имам нови награди за теб.
Сърдечен поздрав, Диана
Ммм...колко вкусно изглеждат!
AntwortenLöschenЧудесно лятно предложение.Спорна и усмихната седмица.Поздрави Nanita!
Чудесна комбинация- все любими за мен продукти :). А снимките ти са наистина страхотни!
AntwortenLöschenОще нови и нови предложения...Изглеждат толкова апетитни,Дими!
AntwortenLöschenИмаш награди при мен!Чакам те!
Краси
Вкусно! Няколко скилидки чесън, може би, за да се усмихнат още повече патладжанчетата :)
AntwortenLöschenПоздравления за изкусителката!
Нанита, благодаря за одобритеният коментар!
AntwortenLöschenРадва ме посещението ти, chiges :-)
Трогната съм, Краси! Благодаря!
Абсолютно вярно, Блага :-)
Сърдечна благодарност за отзива!
Напоследък сме на вълна патладжан, супер ми идва идеята ти! :-))
AntwortenLöschenРадвам се, Ани :-)
AntwortenLöschenТази рецепта ми се вижда бърза за приготвяне, а и комбинацията от продукти ми харесва без зеления боб. Смятам да изпробвам като заменя с пиперки. Надявам се, че ще се получи вкусно.
AntwortenLöschenБлагодаря за идеята!