3 скилидки чесън
1ч. л вегета
50мл течна сметана
50гр бяло сирене
равна с. л пшеничено нишесте
сух риган
Доматите се варят няколко минути, като останат на половината като количество, им се прибавя сметаната овкусена с вегета, пасиран чесън, нишесте и добре разбъркани до хомогенност. Добавя се намачканото с вилица сирене, с бъркане се вари сместа още малко до сгъстяване.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHNGglYWg4dktuyhj_7P9IR6Uv2CQLH3tBYpAya-u0poLxxEUqQpmfPnsJwlmIECjDMDI27BYuYeYVAovtRFLRUwhF0keD8BPZaNxdp1uYZNVIReDy2gkU4NL2p0EEuzwF8jlwdlBfaQ8p/s400/tomatensosse.jpg)
Здравей, рецептата е супер. Имам само един въпрос, соса в крайния му вид колко грама е приблизително? Ще правя свински хапки и имам идея вече готовия сос да го изсипя при вече почти готовите свински хапки да попият малко и за това ми трябва да знам дали да не удвоя продуктите, мерси.
AntwortenLöschenСъжалявам за закъснелия отговор - хапките със сигурност са вече отдавна изядени.. Дано сосчето се е харесало!
AntwortenLöschenСосът като количество е за две порции.
Поздрави :-)