Samstag, 24. Januar 2009

Доматено-чеснов сос

150гр домати (издълбани среди)
3 скилидки чесън
1ч. л вегета
50мл течна сметана
50гр бяло сирене
равна с. л пшеничено нишесте
сух риган

Доматите се варят няколко минути, като останат на половината като количество, им се прибавя сметаната овкусена с вегета, пасиран чесън, нишесте и добре разбъркани до хомогенност. Добавя се намачканото с вилица сирене, с бъркане се вари сместа още малко до сгъстяване.

2 Kommentare:

  1. Здравей, рецептата е супер. Имам само един въпрос, соса в крайния му вид колко грама е приблизително? Ще правя свински хапки и имам идея вече готовия сос да го изсипя при вече почти готовите свински хапки да попият малко и за това ми трябва да знам дали да не удвоя продуктите, мерси.

    AntwortenLöschen
  2. Съжалявам за закъснелия отговор - хапките със сигурност са вече отдавна изядени.. Дано сосчето се е харесало!

    Сосът като количество е за две порции.

    Поздрави :-)

    AntwortenLöschen