На тях се натъкнах съвсем случайно тук :-)
175гр масло
150гр захар
2 яйца
400гр брашно
1ч.л бакпулвер
щипка сол
1/2ч. л сода
4 цвята кулинарна боя
Маслото и захарта се разбиват с миксер. Добавят се яйцата и отново се миксира. Пресява се брашното и осталите съставки и постепенно добавя. Замесва се гладко тесто. Разделя се на 4 части и оцветява с кулинарна боя. Цветът трябва да е по-наситен. Тестото се оставя за около половин час в хладилник. После се разточва на листове, които 2 по 2 се налагат един върху друг и завиват на руло. Завиват се в свежо фолио и оставят в хладилната камера, за да стегнат и да се режат лесно на шайби, без промяна на формата. Шайбите се редят в тава застлана с готварска хартия и пекат на 200°C за около 15мин. Не трябва да се препичат! Изваждат се и охлаждат върху решетка.
Сладките са много вкусни: леки и топящи се в устата.. Чудесни за следобедното кафе или чай. А интересният им, пъстър външен вид е радост за очите :-)
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Страхотно предложение,Дими!
AntwortenLöschenСтрахотни са! Вероятно може едното тесто да остане бяло, а другото да се оцвети с какао.
AntwortenLöschenТака и аз бих могла да опитам! :)
А, да! Разбира се.. когато не сме сигурни в качеството и безвредността на боите, е чудесна идея.
AntwortenLöschenПоздрав, Злато!
Благодаря ти, Краси :-)
Страхотно цветово съчетание, чудесно е че си се сетила да излезнеш от традиционото съчетане на кафяво и бяло, ного добро предложени :-)
AntwortenLöschenПоздрави Лати!!!
Признавам си: именно заради цветовете най-напред се впечатлих и впоследствие направих бисквитките :-)
AntwortenLöschenБлагодаря, Лати! Поздрав и от мен :-)
Много закачливо и свежо предложение!За съжаление напоследък нямам възможност да надничам често тук.Поздрави!
AntwortenLöschenИ мен цветовете ме грабнаха много :), въпреки че не се съмнявам в това колко са вкусни спиралите. Приличат на гигантски близалки :-).
AntwortenLöschenА и всичките ти снимки са божествено аранжирани, не можеш да си представиш колко време съм прекарала пред тях :).
Нанита, благодаря ти за посещението и одобрителната оценка!
AntwortenLöschenУспешни дни и :-)
Благодаря ти за вниманието и за милия комплимент, Теодора, радва ме одобрението ти!
AntwortenLöschenСърдечен поздрав от мен :-)
Ти наистина си магьосница щом от тази класическа рецепта правиш съвършени бисквити-спирали.
AntwortenLöschenТова е една от първите рецепти, която преди години съм правила и винаги бяло и кафяво с какао маслено тесто, разточено едно върху друго и след това навито на стегнато руло, нарязано на кръгчета.
Ти си човек на детайла и перфекционист.
Не само когато приготвяш твоите торти, можеби във всичко.
В случая нямам голяма заслуга: реализацията на готова идея често е по-лесна от собствена импровизация.. но пък се замислям за мой вариант на сладките, със сигурност ще ги направя още веднъж - много се харесаха на свекърва ми ;-)
AntwortenLöschenБлагодаря ти за похвалните думи!
Сърдечен поздрав!
Заповядай при мен-имам лична награда за теб!
AntwortenLöschenБлагодаря ти, Гери! Трогната съм!
AntwortenLöschenПоздрав най-сърдечен :-)
има ли начин човек да се зарази от твоя ентусиазъм и майсторлък?
AntwortenLöschenАми.. не знам.. :-D Но пък понякога чувствам и доза неудовлетвореност - от многото идеи, за които нямам време и възможност за реализация.
AntwortenLöschen