Montag, 6. Juli 2009

Рибки II



пакет (300гр) многолистно (бутер) тесто
консерва риба тон в собствен сос
100гр месен пастет
дузина черни маслини без костилки
пресен див чесън

Тестото се разгъва и от него се изрязват с формички рибки, в половината от тях с формичка на листо се изрязва средата. Налагат се една върху друга 'плътна' с 'изрязана' рибка. В образувалото се местенце се поставя по 1ч. л от сместа: разбъркан месен пастет, отцедената от течността риба тон и нарязания на ситно пресен див чесън, шайба черна маслинка се поставя отгоре. Наредени в тава застлана с готварска хартия, тестените рибки се пекат на средна скара, 200°C.



Разбира се, рецептата може да се осъществи и с други форми на бутер-тестото.. цветенца, например :-)

4 Kommentare:

  1. Дими, как ти идват тези идеи :) Творец! Страхотни рибки :)

    AntwortenLöschen
  2. Благодаря ти, 3ори :-)

    AntwortenLöschen
  3. Найстина Дими от къде такива идеи,
    Царица си

    AntwortenLöschen
  4. Благодаря ти, Латинка :-)

    AntwortenLöschen