Freitag, 5. Juni 2009

Рибки I

пакет (300гр) многолистно (бутер) тесто
100гр пушена сьомга-филе
пастет от риба тон rio mare
дузина черни маслини без костилки
пресен копър

Тестото се разгъва и от него се изрязват с формички рибки, в половината от тях с формичка на листо се изрязва средата. Налагат се една върху друга 'плътна' с 'изрязана' рибка. В образувалото се местенце се поставя парченце от пушената сьомга и наредени в тава застлана с готварска хартия, тестените рибки се пекат на средна скара, 200°C. Готови се доовкусяват с маслинка и рибен пастет, стръкче пресен копър.



Чудесно предястие в добавка с бяло вино.

Драги посетителю на блога ми, ако евентуално имаш личен въпрос или коментар относно целия блог.. или просто желаеш да ми оставиш бележка, можеш да го направиш в чат-прозорчето на sbox-a в gadget-полето на блога. Благодаря ти :-)

Dear visitor, if you have private questions or general comments.. or just you like to leave me a message, please do so in the chat-window-sbox in the gadget-area of the blog. Thank you :-)

Kommentare:

  1. Дими,
    знаеш, че си вълшебница на многолистното тесто!
    Много са елегантни!

    AntwortenLöschen
  2. Hi Dimi, I love smoked salmon a lot! and the way you present this fabulous appetizer makes it even more delicious!
    XO,Nina
    p.s.I'm using the translator and is so funny because the way they translate is so wrong some times; like "olive pit" they translate "olive stone" hahaha...

    AntwortenLöschen
  3. Dear, Nina! I also often laugh about the translator - sometimes it´s helpful, but mostly it´s just for fun :-)))

    I´m glad about every interest and visit of you in my blog! Thank you, Nina!

    AntwortenLöschen
  4. Благодаря за вниманието и комплимента, мила Диани :-)

    AntwortenLöschen
  5. Страхотно ,Дими!
    В блога ми те чака награда!
    Поздрави

    AntwortenLöschen
  6. Сърдечна благодарност, мила Краси!

    AntwortenLöschen