Donnerstag, 4. Juni 2009

Алабаш с яйце

Продукти за 4 порции:

4 глави алабаш
400гр. зеленчуци (броколи, карфиол, смесени, грах...)
2 яйца
4 шайби кашкавал
подправки

Главите алабаш се обелват и сваряват. 3еленчуците се сваряват и те за кратко, но да останат леко хрупкави. Във всяка от главите алабаш се издълбава с лъжица достатъчно място, в което върху шайба от кашкавал се поставя половин яйце, предварително сварено и обелено. После се запича за кратко до леко разтопяване на кашкавала. 3еленчуците се овкусяват с подправки, разтопено масълце или сос по желание и се нареждат около алабаша.



Драги посетителю на блога ми, ако евентуално имаш личен въпрос или коментар относно целия блог.. или просто желаеш да ми оставиш бележка, можеш да го направиш в чат-прозорчето на sbox-a в gadget-полето на блога. Благодаря ти :-)

Dear visitor, if you have private questions or general comments.. or just you like to leave me a message, please do so in the chat-window-sbox in the gadget-area of the blog. Thank you :-)

5 Kommentare:

  1. Look delicious!!!
    Ina my blog Delicios For Kids,you have awards!!!
    http://vera-mmmmdelicios.blogspot.com/

    AntwortenLöschen
  2. Дими,
    това предложение е много изкушаващо
    и чудесно представено!

    При мен има награди за теб,
    ще се радвам да ги приемеш!
    http://trydiani.blogspot.com/2009/06/premiul-somos-mulheres-bem-resolvidas.html

    Слънчев ден, Диана

    AntwortenLöschen
  3. Dear Vera, thank you for your nice comment and for award!

    AntwortenLöschen
  4. Благодаря ти, мила приятелко!

    Хубав да е денят ти, Диани :-)

    AntwortenLöschen
  5. Hello Dimi, thank you for stopping by; I'm returning your visit and admiring your pics.
    Fabulous, simply and delicious!
    XO

    AntwortenLöschen