3а 3 порции:
600гр свинско филе
600гр зелени пресни аспержи
300гр бели аспержи
300гр моркови
150гр кашкавал
330мл бяло вино за готвене
сол, подправки на вкус (чер пипер, индийско орехче)
Месото се разрязва на шайби по около 2см дебелина и накисва за няколко часа в бялото вино. Аспержите и морковите се измиват и почистват. Сваряват се по отделно в леко подсолена вода: морковите и белите аспержи се варят по-дълго отколкото зелените аспержи (последните се нуждаят от десетина минути. Сварени вече се отцеждат от водата. Шайбите свинско се разстилат и оформят тънко с помощта на чукче. осоляват се и овкусяват с подправките. Върху всяко парче месо се полагат последователно тънка шайба кашкавал, тънък резен морков, няколко аспержи - зелени и бели, завива се на рулце, с помощта на клечка за зъби се запазва в навито състояние. С остатъка от бялото вино, ползвано като марината, с добавка на още (преценява се колко е като количество, колко като големина съдът за печене..) и с още толкова количество вода се заливат наредените в тавичка руладини. Пекат се на средна или едно ниво по-долу скара, 200-220°C, наръсват се с кашкавал преди пълна готовност и запичат. Сервират се топли с гарнитура от останалото количество зеленчуци, овкусени с лимонов сок и сол или с подходящ сос.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen