Dienstag, 28. April 2009

Морковен флан

Покрай правенето на нещо сладичко и останалите от сладкиша белтъци, в добавка с няколко яйца от Великден и малко въображение, се появи и морковеният флан.

3а 6бр. купички
250гр фина неовкусена извара
150гр creme fraiche (нещо като пълномаслено крема-сирене)
300гр моркови
3 белтъка
3 сварени яйца
няколко стръка пресен див чесън
сол
мазнинка за намасляване на формите

Морковите се измиват, почистват и настъргват на ситно ренде. Дивият чесън се нарязва на ситно. Белтъците се разбиват на сняг. Смесват се извара и creme fraiche, осоляват се на вкус. Всички тези продукти се смесват, разбъркват внимателно. Сварените вече яйца се обелват и разрязват на половинки. Купичките се намасляват и във всяка от тях се поставя по половинка сварено яйце - с разреза към дъното. Разпределя се приготвената смес - да не са съвсем пълни купичките, тъй като белтъкът се надига. Пекат се на водна баня (всички купички се слагат в подходяща тава и на дъното й долива около 2 пръста вода), средна скара, 200°C. Когато са готови - проверяват се с метален шиш, се изваждат и обръщат върху поднос или разпределят в чинии. Могат да се консумират както топли, така и охладени.

6 Kommentare:

  1. Hallo Dimi,

    sehr feines Rezept, habe mir schon gespeichert. Danke dafür.
    Präsentation , in deiner gewohnten Manier , erstklassig. Kompliment.

    LG Jacob

    AntwortenLöschen
  2. Hallo, Jakob!

    Trotz der automatischen Übersetzung im Blog ist es wahrscheinlich nicht so leicht zu verstehen. Wenn Du etwas nicht verstehen solltest, kannst Du mich immer dazu fragen.
    Danke noch einmal für das Kompliment!

    Liebe Grüße!

    AntwortenLöschen
  3. Dear Marija,

    Thank you for your nice words!

    AntwortenLöschen
  4. Оригинално,както винаги!
    Поздравления,Дими!

    AntwortenLöschen
  5. Благодаря ти, мила Краси!

    AntwortenLöschen