Изпълних желанието си да реализирам още една чудесна идея от немския форум Тorten-Тalk! за наближаващия Великден. Благодарност за Петра!
Danke Dir, saxpatzi!
Die Idee ist ganz interessant und lustig :-)
3а тестото:
3а 12бр.:
280гр брашно
70гр меко масло
100гр захар
2 белтъка
100гр кокосови стърготини
200мл сок от ананас (консерва)
1/2 пакетче бакпулвер
3а заливката:
100гр бял шоколад (кувертюр)
1с. л течна, неовкусена сметана
100гр кокосови стърготини
3а украса:
дузина бонбони 'Рафаело'
фондан
Белтъците се разбиват на пяна, почти на сняг, заедно с 1с. л захар. Брашното се пресява с бакпулвера, прибавя се останалата захар, мекото масло, ананасовия сок с кокосовите стърготини и белтъците последно - с внимателно, леко бъркане. Намасляват се мъфинените формички и се пълнят с тестената смес до 2/3. Пекат се на средна скара, 200°C. Вече готови се вадят от формичките и охлаждат върху решетка.
През това време се разтопява наситнения с нож или на ренде шоколад/ковертюр в сгорещената сметана, бърка се внимателно до пълното му разтопяване. Една по една мъфините се топват в шоколада и после овалват в кокосовите стърготини.
Може да се спре до тук.
3а приготвяне на кокошчиците:
Оформят се човки и гребенчета, очички от фондан, залепват се с притискане към 'Рафаело'-бонбона и с помощта на клечка за зъби се съединяват с мъфина-телце.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Тези мъфини изглеждат много весели и особено подходящи за Великден! Чудесна реализация! Не се съмнявам, че и на вкус са превъзходни!
AntwortenLöschenАх, да - вдетинявам се от време на време ;-) Реших покрай Великден да изпробвам разнообразни на глед и вкус сладкиши..
AntwortenLöschenБлагодаря за похвалата, Милена!
Всичко до което се докоснеш оживява.
AntwortenLöschenБлагодаря, Нели!
AntwortenLöschen:-)