3с.л лютеница
3с.л едросмляни орехови ядки
Тестото се разгъва, намазва с лютеницата, поръсва с ореховите ядки и разрязва на ивици с дебелина около 1,5см и дължина около 15см. Всяка ивица се завива по равно откъм краищата към средата й - по подобие на сладките 'Сълзица' с разликата, че в средата се оформя връх: първо от едната страна са натиска с виличка, после от другата. Пекат се на средна скара, в тава застлана с готварска хартия, 200°C.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_jsBr8vXEbWpLK0vIDcLqT-PU9nFOrA3tEDhdUp1YJ1oLIsylW8ZKS8c0c8z1Joi6pao-1F04o9yuFk3jaR6keIDnTRmGkdvV36_VuMT4xtoLBJQtzB3kBE9tXTnLvn1Hl03sdswWbvAu/s400/herzen_I.jpg)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen