Montag, 2. Februar 2009

Солени 'мъфини' с риба тон

Това е поредната измислица, но рецептата е доста удобна при ограничено време:

пакет многолистно (бутер) тесто
2 консерви риба-тон в собствен сос
50гр кашкавал
1-2с. л майонеза
няколко маслини без костилки

Консервите се отварят и отцеждат от течността. Рибата-тон се смесва с настъргания на ренде кашкавал и майонезата. Тестото се разгъва и от него се изрязват кръгове с диаметър около 6-7см. Мъфинените формички се намазват с мазнинка. Поставят се във формичките и се пълнят с пълнежа. Добавя се по една или повече маслини - цели или нарязани.



Със също такива тестени кръгове се захлупват. Интересни стават, когато кръговете са изрязани с 'къдрава' формичка. Пекат се на средна скара, 190-200°C.

2 Kommentare:

  1. Просто, лесно, красиво и със сигурност вкусно! При мен вече ухае на твоите мъфини с риба тон...

    AntwortenLöschen
  2. Мира... много ще ми е драго да ви се харесат!

    Поздрав и пожелание за много :-)

    AntwortenLöschen