пакет (300гр.) многолистно (бутер) тесто
50гр настърган кашвал от по-твърдите видове
2 жълтъка
сол, червен пипер, кимион
Тестото се разгъва, разрязва се на четири еднакви парчета, намазват се с жълтък, разбит с малко сол и се поръсват с червен пипер. Три от парчета се наръсват с настъргания кашкавал, после се редят едно върху друго, четвъртото (без кашкавал) най-отгоре. Попритискат се леко с ръце и се слагат за половин час в камерата. Приготвеното по този начин тесто се вади и се нарязва на ивици с дебелина не повече от сантиметър..
..които се редят на достатъчно разстояние една от друга и пекат в предварително загрята 200°C фурна, средна скара, в тава покрита с готварска хартия.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen