Montag, 2. Februar 2009

Тиквени колелца



пакет (300-400гр.) многолистно (бутер) тесто
200гр тиквички (цукини)
1 яйце
100гр бяло сирене
шепа тиквени семки
мазнинка
магданоз


Тиквичките се измиват, почистват и настъргват на ренде. 3адушават се. Към тях се прибавя намачканото сирене, яйцето, нарязан на ситно магданоз. Разгъва се тестото и с чаша (диаметър 7см) се изрязват кръгове. В средата на половината от тях (тестените кръгове) се 'капва' по лъжичка от приготвената смес. С другата половина кръгове - се захлупват. С кафена чаша (диаметър 5-6см) се притиска тестото около поставените отдолу му шайби, за да се позалепи. А по кантовете на кръга се правят 'шевове' с вилица. Нареждат се в тава застлана с готварска хартия, средна скара, пекат се на 180-200°C.
Колелцата са идеални за закуска с айрян.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen