пакет (300гр) многолистно (бутер) тесто
100гр бяло солено сирене (ФЕТА)
червен пипер
мазнинка + жълтък
3с. л сусам
Разгъва се тестото, нарязва се напреки и по дължина на малки квадратчета, наръсва се с надробено бяло сирене и червен пипер.
Подхващат се с ръка ред по ред приблизително еднакъв брой от тестените парченца и с намазнани длани (хомогенна смес от жълтък, малко топла вида и мазнинка) се овалват топчета (не се притискат много, да станат пръхкави и въздушни като облачета), които се овъргалват в сусамено семе. Пекат се върху готварска хартия, средна скара, 200°C.
Всъщност.. рецептата е особено подходяща за оползотворяване на остатъците от бутер тесто - особено, когато е правено нещо в по-голямо количество и с кръгли форми - топчета се явяват резултат от изполваните тестени изрезки.
Разбира се, че пасват с червено вино!
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen