Montag, 2. Februar 2009

Сусамени облачета

пакет (300гр) многолистно (бутер) тесто
100гр бяло солено сирене (ФЕТА)
червен пипер
мазнинка + жълтък
3с. л сусам

Разгъва се тестото, нарязва се напреки и по дължина на малки квадратчета, наръсва се с надробено бяло сирене и червен пипер.



Подхващат се с ръка ред по ред приблизително еднакъв брой от тестените парченца и с намазнани длани (хомогенна смес от жълтък, малко топла вида и мазнинка) се овалват топчета (не се притискат много, да станат пръхкави и въздушни като облачета), които се овъргалват в сусамено семе. Пекат се върху готварска хартия, средна скара, 200°C.



Всъщност.. рецептата е особено подходяща за оползотворяване на остатъците от бутер тесто - особено, когато е правено нещо в по-голямо количество и с кръгли форми - топчета се явяват резултат от изполваните тестени изрезки.
Разбира се, че пасват с червено вино!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen