Montag, 2. Februar 2009

Солени 'мъфини' с праз и яйца

пакет (300-400гр.) многолистно (бутер) тесто
стрък средноголям праз
2 яйца
сол, подправки според вкуса
мазнинка за мъфинените формички

Празът се измива, нарязва на ситно, задушава се с малко мазнина. Яйцата се разбъркват и изсипват при праза, сместа маха се от огъня и разбърква заедно със сол и подправки. При това положение нито празът, нито яйцата са напълно готови. Това ще стане между тестото в мъфинените формички. 3а целта тестото се разгъва и от него се изрязват долни кръгове с диаметър 7см и горни кръгове - за похлупване, с диаметър 6см и гладка или за по-ефектно - вълнообразна форма. Пекат се на средна скара, 200°C.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen