3а около 10-ина:
пакет (300гр) многолистно (бутер) тесто
100гр горгондзола сирене
50мл течна (неовкусена, млечна, 36%) сметана
150-200гр фина неовкусена извара
копър (или друга зеленинка)
Тестото се разгъва и от него се изрязват кръгове (най-хубави са с назъбена формичка) с диаметър 6-7см. (основа). От половината от тях се 'отнема' средата с формичка с диаметър 3-4см. (капаче). Всяко капаче се налага върху основа, намазват се с жълтък (може и да не се) и пекат върху готварска хартия, средна скара, 200°C. Като се охладят добре, във всяка получена по този начин 'чашка' се шприцова горгондзола-крема.
Той се приготвя: Надробено доколкото е възможно с вилица, горгондзола-сиренето се разтопява на умерен огън заедно със сметаната, разбърква се до хомогенна смес и се поохлажда. Смесва се и с изварата до хомогенност и с температура позволяваща шприцоване (ако изварата е била от хладилник - веднага след смесването) се пълнят тестените чашки. Украсява се с копър (много ситно нарязан може да се добави и в крема).
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen