Sonntag, 1. Februar 2009

Линцерови бутерки

пакет (300гр) многолистно (бутер) тесто
2с. л гъст мармалад от сини сливи

Разгъва се тестото. Изрязват се фигурки - в случая звездички, като за линцерови сладки. Върху всяка основа се 'капва' чаена лъжичка от мармалада, полага се 'капачето' - втората изрезка от тестото, попритиска се леко по краищата, нареждат се бутерките в тава, застлана с готварска хартия и пекат на средна скара, 200°C.

2 Kommentare:

  1. Покрай последните ти лимонови съблазни от сладки на сладки се прехвърлях, та на тези се спрях. Много ме изкушиха и защото обожавам домашно сладко от сини сливи.
    Видях. Направих. Изядохме. :)))
    Следващия път може и като звездички да ги направя.
    Поздрави и благодарности за идеите и за доброто обяснение!

    AntwortenLöschen
  2. O, Теди, радвам се :-)))

    Съпружето ми също много обича сладко от сини сливи.. тези дни ми се върти из главицата една много лесна и бърза идея за рулца с такова сладко, специално за него.. :-D Ако станат сполучливи - ще споделя рецепта.

    Благодаря за доверието и интереса към моята кухня! Сърдечен поздрав и от мен :-)

    AntwortenLöschen