Sonntag, 1. Februar 2009

Тиквени месечинки

3а около 12бр.:

пакет многолистно (бутер) тесто (400гр)
200гр тиква
50гр орехови ядки - ситносмляни
1-2с.л захар
1с.л мед
канела
масло

жълтък
олио
топла вода

Тиквата (някаква доста светла си избрах, но пък много месеста) се обелва и настъргва на ренде. 3адушава се в масло, като се добавя мед и орехови ядки. Сместа се охлажда, след което тестото се разгъва, изрязват се от него кръгове с диаметър 9-10см. в средата на всеки от тях се поставя по лъжичка от сместа, поръсва се с мъничко захар и канела, загъват се и облата страна се 'залепва' с натиск от виличка. Намазват се с жълтък разбит с малко олио и топла вода. Пекат се на срадна скара, върху готварска хартия, 200-220°С.



Чудесна закуска и десерт в есенните дни и зимните вечери: ароматни, вкусни, съхранили частица от жаркото лятно слънце и ясните лунни нощи..

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen