Freitag, 27. Februar 2009

Петъчни бутер-рулца

пакет (300гр) многолистно (бутер) тесто
200гр пушена сьомга
няколко стръка праз - 8бр с дължина около 10см
жълтък за намазване

Празът се почиства и нарязва на парчета с дължина около 10-на см. При мен около 8бр. 3адушават се до омекване. Тестото се разгъва и разрязва на ивици с ширина 10-на см. Всяко стръкче се завива в тънка шайба сьомга и после в тестена ивица. Рулцата се редят в тава застлана с готварска хартия, така че 'шевът' на тестото да се пада отдолу, а върху горната страна се правят леки кръстосани разрези с остър нож. Рулцата се намазват с жълтък разбит с няколко капки вода и олио. Пекат се на средна скара, 200°C.



Пасват с гарнитура от броколи, брюкселско зеле, стъбла целина... също с мус от хрян и ябълка. Бяло вино.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen