Donnerstag, 26. Februar 2009

Шарен хляб

3а форма с размери 30х12х6см.:

500гр брашно
100мл прясно мляко
100гр хладка вода
3 яйца
пакетче (7гр.) суха мая (ползвам на Др. Оеткер)
2с. л меко масло
2ч. л сол
4-5 скилидки чесън
зелена, червена, жълта средно големи чушки

Брашното се пресява заедно със сухата мая и солта. Прави му се кладенче и в него се добавят яйцата, прясното мляко и водата. 3амесва се като се добавя и маслото. Оставям сместа добре да се разбърка в кухненския робот - за около 10-на минути на умерена скорост. През това време се почистват чушките, нарязват се на ситно и задушават за кратко. Тестото се оставя за половин час да втаса. Охладени чушките се изсипват в тестото, добавят се и ситно нарязаните чеснови скилидки, разбъркват се с дървена лъжица. След което се изсипва в намазаната с масло или застлана с готварска хартия форма и се слага във фурната, която се включва на 200°C. Хлябът се проверява с шиш. Ако започне да се зачервява отгоре, а вътре е неизпечен - покрива се с фолио.
Вече изпечен - хлябът се изважда и оставя върху решетка да се охлади.



Чудесно пасва с катък с доматен вкус :-)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen