Montag, 19. Januar 2009

Шоколадoви меденки



300гр ръжено брашно
180гр кафява захар
80гр пчелен мед
2 яйца
10гр сода бикарбонат
20гр характерни за меденките подправки: канела, карамфил, анис, кардамом, кориандър, инд. орехче, джинджифил

към това тесто прибавих

охладена смес от около 70гр масло, в което се разтопяват с бъркане 2с. л какао. Доомесва се с обикновено пшеничено брашно - прибавя се с пресяване толкова, че да се получи средно меко тесто, което се разточва с дебелина между половин и 1см. С формички от него се изрязват фигури - звезди, които се потапят в остатъка от шоколадовата смес:

100гр тъмен шоколад
2с. л течна сметана

Една върху друга могат да се редят само след като шоколадът се е втвърдил. А преди това, според личните предпочитания, може да се наръсят с орехови или други смляни ядки, с портокалови корички..

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen