Montag, 19. Januar 2009

Нуга-кифлички



300гр брашно
100гр меко масло
200гр нуга
1 яйце
1 ч.л бакпулвер
1 ванилия
щипка сол

50гр тъмен шоколад

Възможно най-леко маслото се омесва със също омекналата нуга. Добавя се яйцето, ванилията, щипката сол. Брашното се пресява с бакпулвера и постепенно добавя. 3амесва се тесто, оформя се като рулце и оставя за кратко в хладилник. После от него се режат еднакви шайби, които се оформят мезду дланите на фитилчета и завиват като подкови. Пекат се в загрята фурна 170-180°С десетина минути. След като изстинат се раират или потапят в разтопен шоколад.

4 Kommentare:

  1. Сигурно са много вкусни :) Имам обаче един мега тъп въпрос - какво е нуга? Халва нуга ли е или нещо друго?
    Поздрави!

    AntwortenLöschen
  2. Има различни видове нуга (nougat), в случая съм ползвала крем подобен на цвят и консистенция на шоколада, но в основното му съдържание са лешниците.

    AntwortenLöschen
  3. Сърдечно благодаря за поясненията! Мога ли да използвам лешниковият крем на Нутела или друг подобен?

    AntwortenLöschen