Montag, 19. Januar 2009

Снежни сладки с анасон



300гр брашно
100гр пудра захар
150гр меко масло
1 яйцe
1 жълтък
ванилия
1ч. л бакпулвер
1ч. л ситно смлян анасон
150гр бял шоколад + кокосови стърготини или белтъчена глазура (роял айсинг), която се приготвя от белтъка на второто яйце, с добавка на пудра захар и няколко капки лимонов сок

Брашното се пресява с бакпулвера, ванилиевата и пудрата захар, анасона. Добавя се маслото на малки парчета, разбитите яйца. 3амесва се тесто, което се оставя за няколко часа на хладно. От тестото се изрязват формички: кръгчета, звезди или снежинки. Пекат се върху готварска хартия, загрята фурна, средна скара, 180°С. Изстинали се потапят в бял шоколад и поръсват с кокосови стърготини или се шприцоват с белтъчена глазура.

2 Kommentare:

  1. Дими, много нежни се получиха сладките. Дори неукрасени взеха да намаляват. Весели празници ти желая!

    AntwortenLöschen
  2. Много се радвам, Павлети!
    Благодаря ти за посещението и хубавия отзив!

    Поздрави и пожелания за здраве, веселие и благополучие :-)

    AntwortenLöschen