Montag, 19. Januar 2009

Меденки с ядки



300гр ръжено брашно
180гр кафява захар
80гр пчелен мед
2 яйца
10гр сода бикарбонат
20гр характерни за меденките подправки: канела, карамфил, анис, кардамом, кориандър, инд. орехче, джинджифил

няколко ядки-пистация (белени бадеми, орехи..)
50гр смляни бадеми (орехи)

100гр тъмен шоколад
2с. л течна сметана

Разбиват се яйцата със захарта на пяна. Добавя се медът (течен, ако не - втечнен и поохладен). Разбъква се. Брашното се пресява заедно със содата, добавят му се подправките, прави му се кладенче и в нея се изсипва яйчената смес. 3амесва се тесто, което се завива в свежо фолио и оставя за през нощта на хладно (18°C). Разпределя се на топки, после на 'саламчета', които се нарязват на шайби през равни интервали и се омесват топчета с големина на орех. Позтавя им се по една ядка и се пекат върху готварска хартия за 10-12мин на 165-175°C.
Шоколадът се разтопява на умерена температура с бъркане в сметаната. Опечените и поохладени топчета се потапят в шоколада наполовина, а после частично и в смляните бадеми.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen