Sonntag, 25. Januar 2009

Патладжанен терин

3а форма 30х10х6

2 патладжана (500гр)
олио/мазнина
4 яйца
250гр бяло сирене
200гр сметана
сол, чер пипер, индийско орехче
връзка копър

Патладжаните се измиват и нарязват на ивици с дебелина по 0,5см, посоляват се, отцеждат се, запържват се за кратко и от двете страни.
Копърът се измива, нарязва на ситно. Яйцата се разбъркват и пюрират със сиренето. Добавя се разбитата сметана, копърът, подправките. В намазаната с мазнина форма се редят ред патладжани, ред смес докато се запълни. Пече се на водна баня (в по-голяма тава с вода) на средна скара, 240°C, най-малко 45мин. Проверява се с клечка или шиш. Сервира се топъл или студен. Пасва с бяло вино.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen