Sonntag, 25. Januar 2009

Гъбен терин

3а форма правоъгълна с размери 20х10х7см:

гъби микс 2 консерви (всяка по 500гр) или гъби пресни 600гр почистени (пачи крак, сърнела..)
100гр галета
2 яйца
месен пастет 200гр
сол, ако е необходима
подправки - сухи (майоран, босилек, индийско орехче)
китка магданоз
стръкче-две мащерка
мазнинка

Гъбите, ако са пресни - се почистват. Нарязват/накълцват. 3адушават се в мазнинка. Яйцата се разбиват на пяна, прибавя се галетата, пастета, подправките и се разбърква до хомогенна смес. Внимателно се добавят гъбите. Във формата се изсипва цялата смес, като формата е намазана предварително с масълце. Пече се на водна баня (в по-голяма тава с вода) 230°C, около 20 мин. Още топло се обръща върху чиния (безпроблемно се вади от формата). Ястието може да се сервира като предястие или като гарнитура към основно.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen