Mittwoch, 28. Januar 2009

Баница на рулца с кромид, бекон и сирене

кори за баница (500гр)
5 средно големи глави червен кромид
150гр ситно накълцан бекон (шпек)
100гр бяло сирене
подправки (индийско орехче, сух чесън, риган)
мазнинка
жълтък
газирана вода

Кромидът се почиства, нарязва на ситно. Беконът също трябва да е ситно нарязан. Сиренето се надробява с вилица. В подходящ съд с мазнинка се запържва леко беконът, добавя се кромидът и задушава. Отстранява се от огъня и разбърква със сиренето и подправките. Корите се разгъват и във всяка се разпределя по малко от сместа, завива се. Редят се една до друга в намаслена или застлана с готварска хартия тава. '3аливат'/намазват се с жълтъка разбит с около 100мл газирана вода. Пече се на средна скара, 200°C.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen