Mittwoch, 21. Januar 2009

Морковени кнедли

3а около 11-12броя:

300гр моркови
3 белтъка
100гр галета
1с.л пшеничено нишесте
сол, смляно индийско орехче
2с.л натрошено бяло сирене

и още около 50гр галета (или пшеничено нишесте) за овалване

Морковите се измиват, почистват, рендосват на фино. Прибавя се нишестето, подправката, солта, натрошеното сирене, галетата. Белтъците се разбиват на пяна, изсипват към останалото и всичко хубаво се разбърква:





От получената смес с консистенция на кайма се оформят средно големи топчета, в средата на които се поставя бейби моцарела, бучка бяло солено сирене, парче кашкавал... според това какво има вкъщи или какво се предпочита.





Кнедлите се овалват в галета или нишесте преди да се пържат. Добре е, ако преди ползване моцарелата е била за няколко минути в хладилната камера, така при пържене ще се запази твърда. При пърженето се внимава кнедлите да бъдат равномерно изпържени, от всички страни. Пасва им млечночеснов сос или следният: сметана:вода:суха супа (според собствения вкус) 1:2:1с.л + остатъка от галетата или нишестето от овалването.



Това е една от любимите ми рецепти с кнедли. С добавка на чесново-сметанов сос - мммм.. вкусни!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen