Mittwoch, 21. Januar 2009

Кнедли от грис и цукини

3a 2-3 порции:

350-400гр цукини (тиквички)
150гр пшеничен грис
4с.л пшеничено нишесте
100гр бяло солено сирене
3 белтъка
подправки (смляно индийско орехче)

Цукините/тиквичките се измиват и рендосват на фино (тиквички ако са - осоляват се и изцеждат от водата). Отделят се 3 белтъка и разбъркват на пяна. Сиренето се намачква с вилица и смесва с цукините, добавят се белтъците, солта (на вкус), индийското орехче (2-3 щипки), грис и много внимателно, постепенно се прибавя нишестето. Сместа се оставя за поне 15-20 минути. После се овалват топки, достатъчно стегнати т.е оформени с достатъчен, но все пак не прекален натиск между дланите. Потапят се в подсолена гореща, съвсем леко вряща вода за поне 15 минути. Пасват много добре с млечночеснов сос.



* кнедлите приготвени чрез варене са доста различни на вкус от традиционните български кюфтета (без значение зеленчукови или месни). 3а неопитвали.. вкусът им би могъл да не се хареса, поради асоциация за недопечено/недопържено..

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen