3а около 42бр.:
3а тестото:
300-350гр брашно + още за замесване на тестото и пръсване при разточването му
200гр масло
1 голям лимон (лим. сок и кора)
50гр пудра захар
3а пълнежа:
2с. л брашно
30гр масло
50гр пудра захар
100гр смляни бадеми
2 чйца
1с. л бадемов ликьор
Тестото се пресява, в средата му се прави кладенче и в него се добавя разбърканата с лим. сок и настъргана на ситно лим. кора, пудра захар, студеното нарязано на кубчета масло. 3амесва се гладко и меко тесто, което се оставя за половин час в хладилник.
Пълнежът се приготвя: пресятата пудра захар и маслото със стайна температура се разбиват на хомогенна каша, към която се добавя бадемовия ликьор, брашното, предварително разбитите на пяна яйца и последно - смляните бадеми.
От тестото, на няколко пъти се откъсва (останалото се съхранява в хладилника) и разточва с дебелина 3-4мм. Изряват се кръгчета с диаметър 6,5см и се нареждат в намазнените мъфинени формички. Във всяко кръгче се капва по 1ч.л от бадемовата смес. Пекат се на средна скара, 200°C. По желание могат да се залеят с захарна глазура.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen