Samstag, 24. Januar 2009

Тиквени мъфини с кандиран джинджифил

3а 10бр.:

200гр тиква
50гр меко масло
50гр захар
150гр брашно
30гр ситно смляни орехови ядки
2с. л прясно мляко
1/2ч. л бакпулвер
1 голямо яйце или 2 мънички
1/2ч. л джинджифил на прах
ванилия
30гр кандиран джинджифил

Тиквата се почиства и настъргва на ренде. Маслото, пр. мляко, яйцето (и трите продукта с еднаква, стайна температура), ванилията и захарта се разбъркват добре. Към тях се прибавят с пресяване брашното и бакпулвера. Последни се добавят и разбъркват настърганата тиква, ореховите ядки и сухия джинджифил. Мъфинените формички се намазват с масълце и сместа се изсипва до 2/3. Пекат се в предварително загрята фурна, 200-220°C, средна скара. Нарязаният на ситно кандиран джиджифил се добавя върху мъфините, когато вече са 'поотскочили' от температурата, но не са хванали още коричка.

2 Kommentare:

  1. Дими, чудя се как така няма отзиви за тази рецепта. Обикновено коментарите са десетки. Та на мен ми се дохапва нещо тиквено и ето ме пак при теб. Страхотни идейки черпя от твоя блог, ще пробвам и мъфините и картофките на фурна и традиционния тиквеник... е време е да запрятам ръкави ;)

    AntwortenLöschen
  2. Здравей, Петя!

    Това е една от първите рецепти поместени в блога и явно все още не е имало посетители.. а и снимката не е добра - тъкмо ме подсещаш да ги направя и снимам отново: точно в сезона на тиквите сме :-D

    Успех и удоволствие в кухнята, Петя!
    Поздрави и пожелание за здрава и хубава есен :-)

    AntwortenLöschen