3а 12бр.
100гр моркови
100гр захар
100гр смляни бадеми
2 яйца
30гр брашно
лимонена кора
щипка бакпулвер, сол
Морковите се измиват и рендосват фино. 1/3 от захарта, лимонената кора, щопка сол и жълтъците се разбъркват. В друга купа - останалата част от захарта с белтъците се разбиват на сняг. Разбъркват се и бадемите, морковите и пресятото брашно с щипка бакпулвер и се добавят към жълтъчената маса. Към нея постепенно и внимателно се добавя и разбърква и белтъчената маса. Пълнят се мъфинените формички до горе и се пекат на средна скара, 180°C. Стават мнооого вкусни, но доста грозноватички (сместа е такава, че обикновено спада след изпичане). Това е и една от причините да ги украся - крем-ганаш и морковки от фондан:
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Здравей Дими!
AntwortenLöschenМъфинките много ни се усладиха,а направих само полувин доза.Страхувах се ,4е няма да се харесат,а те дори се изядоха за един миг.
Благодаря ти за вкусната и бърза рецептичка!
Весел уикенд!!
Поздрави!!!:)
Привет, Стела :-)
AntwortenLöschenРадвам се много на одобрителния ти отзив! Благодаря на свой ред!
Поздрави и :-))) и от мен!