200гр тиква
50гр меко масло
50гр захар
150гр брашно
30гр ситно смляни орехови ядки
2с. л прясно мляко
1/2ч. л бакпулвер
1 голямо яйце или 2 мънички
1/2ч. л джинджифил на прах
ванилия
30гр кандиран джинджифил
Тиквата се почиства и настъргва на ренде. Маслото, пр. мляко, яйцето (и трите продукта с еднаква, стайна температура), ванилията и захарта се разбъркват добре. Към тях се прибавят с пресяване брашното и бакпулвера. Последни се добавят и разбъркват настърганата тиква, ореховите ядки и сухия джинджифил. Мъфинените формички се намазват с масълце и сместа се изсипва до 2/3. Пекат се в предварително загрята фурна, 200-220°C, средна скара. Нарязаният на ситно кандиран джиджифил се добавя върху мъфините, когато вече са 'поотскочили' от температурата, но не са хванали още коричка.

Дими, чудя се как така няма отзиви за тази рецепта. Обикновено коментарите са десетки. Та на мен ми се дохапва нещо тиквено и ето ме пак при теб. Страхотни идейки черпя от твоя блог, ще пробвам и мъфините и картофките на фурна и традиционния тиквеник... е време е да запрятам ръкави ;)
AntwortenLöschenЗдравей, Петя!
AntwortenLöschenТова е една от първите рецепти поместени в блога и явно все още не е имало посетители.. а и снимката не е добра - тъкмо ме подсещаш да ги направя и снимам отново: точно в сезона на тиквите сме :-D
Успех и удоволствие в кухнята, Петя!
Поздрави и пожелание за здрава и хубава есен :-)