3а 2 порции:
3 големи глави алабаш
300гр замразен грах
сол, подправки (на вкус)
100мл течна неовкусена сметана
50гр кашкавал
Главите алабаш се измиват, почистват и сваряват. Две глави алабаш се издълбават с ножче и лъжица, третата (заедно с материала от издълбаното) се реже на ситни кубчета, смесва се с размразения грах и се пълнят издълбаните глави алабаш. Всичко се поставя в тава - и главите алабаш, и наситнените зеленчуци. Сметаната се овкусява със сол и подправки (може и малко суха супичка да й се добави), разрежда се с 50мл вода и се добавя в тавата. Печат се на средна скара, 200°C. Преди да станат съвсем готови, пълнените алабаши се поръсват с рендосания кашкавал и се запичат.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen