Donnerstag, 29. Januar 2009

Панирани моркови

3а 2 порции:

400гр моркови
2 яйца
4-5с. л галета
3-4с. л брашно
сол, подправки (чер и бял пипер)
мазнина

Морковите се измиват, почистват, нарязват - в случая на шайби. Посваряват се за няколко минути, колкото леко да поомекнат. Изваждат се от водата, посоляват се леко и напръскват с лимонов сок. Брашното, заедно с подправките и сол, с мъничко вода се разбърква до хомогенна, гъста кашица. Яйцата се разбиват добре с малко солчица. В тигана се сгорещава мазнинка и шайбите моркови се панират, като се потапят последователно в
брашнената каша
галетата
яйцата
Към галетата може да се добави тиквено смляно семе.
Морковките пасват чудесно със сметанови сосове.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen