3а 3 формички*:
500гр тиквички - цукини
3 яйца
150гр крема сирене (ползвам créme fraíche, 32% масленост)
сол на вкус, чер пипер, индийско орехче
масло (олио)
магданоз, копър.. подходяща зеленийка
Тиквичките се измиват и настъргват на едро ренде, част - на тънки шайби. 3адушават се в масълце. Яйцата, подправките, солта и крема сиренето (ако е нискомаслено, може да се добави малко заквасена сметана или течна, неовкусена 36% млечна сметана) се разбъркват до хомогенност. Смесват се тиквичките и получената смес и се сипват в намазнени с масълце метални формички, шоли (ще стане и в правоъгълна, 20см форма) .. подобни подходящ/и съд/ове. Фланът се пече на водна баня (в по-голям съд с 2-3см. вода) на средна скара, загрята на 200°C фурна за около 20-ина минути - познава се кога е готов - почва да се позлатява и отделя от стените. Изважда се от фурната и още сравнително топъл се обръща върху чиния. Украсява се с тиквичките нарязани и задушени на шайби, задушени репички, моркови, маслини... според предпочитанията. И зеленийка Може да се консумира и охладен.
*формичките
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen