Donnerstag, 29. Januar 2009

Панирана треска с лимон и целина

3а 2 порции:

700гр филе от треска
2 яйца
4-5с. л галета
3-4с. л брашно
сол, подправки (чер и бял пипер по една идея )
мазнина
лимонов сок
300гр стъбла от целина

Стъблата целина се измиват и нарязват напречно на 'шайби'. Сваряват се в подсолена вода.
Брашното, заедно с подправките и сол, с мъничко вода се разбърква до хомогенна, гъста кашица. Яйцата се разбиват добре с малко солчица. В тигана се сгорещава мазнинка и парчетата филе от треска се панират, като се потапят последователно в
брашнената каша
галетата
яйцата
Панираната треска се гарнира с отцедената от водата и напръскана с лимонов сок и осолена на вкус целина. Особено добре пасва с млечночеснов сос.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen