3а 2-3 порции:
1кг филе от треска
50гр портокалов сок
125мл бяло вино
50мл вода
сол, бял пипер
пресен розмарин
мазнина
3а соса:
двайсетина сини сливи
1с. л мед
50мл бяло вино
пресен розмарин
мазнинка
кашу или орехови ядки
Филето се овкусява с портокаловия сок, посолява се съвсем мъничко със сол и бял пипер и се оставя са няколко минутки да 'попие'. После се реди в тава с мазнинка, залива се с бяло вино и вода, наръсва се с листенца розмарин и се пече във фурна на 200°C до готовност. Едновременно се приготвя сосчето: сливите се почистват, ако са по-мекички се обелват, режат се на четвъртинки. 'Пуска' се малко масълце в тигана, добавят се сливите, медът и се задушават за кратко. После се добавя бялото вино и къкри (с периодично разбъркване) на слаб огън до сгъстяване. Малко преди да е готов, в соса се пуска стръкче-две мащерка. Рибата се сервира залята със сосчето и поръсена с орехови или кашу-ядки.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen