3а 2-3 порции:
1 консерва риба тон филе в собствен сос
1 червена чушка
2с.л майонеза
сол, подправки (смляно индийско орехче)
лимонов сок
2 патладжана
магданоз
50гр кашкавал настърган
Патладжаните се измиват, разрязват на половина, издълбават се, осоляват и за половин час се оставят да се изцедят. Чушката се мие и реже на ситно, хубаво се разбърква с изцедената от сока риба тон. Добавят се майонезата, сол, подправки (инд. орехче, магданоз) и няколко капки лимонов сок. Патладжаните се пълнят със сместа, редят се в тавичка с мазнинка и един пръст (хоризонтален) вода (добавя се и издълбаното) и се пекат на средна скара, 200°C. Преди да са напълно готови, се поръсват с настъргания кашкавал и запичат.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen