3а 2 порции:
400гр цукини
3 белтъка
100гр галета
2с.л пшеничено нишесте
100гр бяло сирене
сол, смляно индийско орехче
3а панировката:
2с.л галета
2с.л смляни тиквени семки
мазнинка
Цукините/тиквичките се измиват и рендосват на фино. Отделят се 3 белтъка и разбъркват на пяна. Сиренето се намачква с вилица и смесва с цукините, добавят се белтъците, солта (на вкус), индийското орехче (2-3 щипки), галетата и много внимателно, постепенно се прибавя нишестето. От сместа се оформят топчета, малко по-големи от супа-топчетата, които се овалват в сместа от галета и смляно тиквено семе. Пържат се в сгорещена мазнинка, като се 'въртят' от всички страни. Стават бързо готови. Изключително добре пасват с млечно-чеснов сос.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen