Donnerstag, 29. Januar 2009

Филе от сьомга à la Bordelaise

3а 2 порции:

300-400гр. филе от сьомга
няколко листа джоджан, копър
скилидка чесън
2-3 с.л галета
1с. л царевично нишесте
2с.л течно масло
сол
чер пипер

200-300гр броколи за гарнитура

сос:

2-3 скилидки чесън
копър
80мл. течна сметана + 160гр. вода
1с/л суха супа broccoli gratin fix или knoblauchcreme suppe

От нарязаните на много ситно джоджан и копър, пресован чесън, щипка сол, течно масло, галета, нишесте с добавяне на 1-2с.л вода се забърква хомогенна, с по-скоро гъста консистенция смес. Парчетата филе се намазват обилно с получената смес с леко потупване и внимателен натиск.. оставят се за 10мин. в камера да стегне пастата отгоре им. След което се полагат върху фолио завито по краищата, за да се задържа масълцето и се пекат на средна скара 180-200°C докато сместа отгоре стане със златиста коричка. Ако са две филета едно върху друго (както при мен) - се изключва горния реотан и печенето продължава няколко минутки на долен.
Приготвянето на гарнитурата става паралелно, но се слага във фурната веднага, без да се чака филето да стегне в камерата. Броколите се измиват, делят на китки и заедно с разбърканите добре течна сметана, вода, суха супа, пресован чесън, ситно нарязан копър се изсипват в тавичка и пекат на 200°C на средна скара.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen