3а 2 порции:
200гр булгур
300гр гъби (микс от пачи крак, кладница, шампиньон.. каквито има)
глава кромид
кубче гъбен бульон
магданоз, сол, чер пипер
соев сос
олио
Булгурът се накисва за 30-40мин. във вода, после се изплаква и запържва с олио и нарязан на ситно кромид. Гъбите се измиват, почистват, по-едрите нарязват и се задушават с олио и соев сос. Булгурът и гъбите, овкусени със сол, чер пипер, ситно нарязан магданоз, олио, се изсипват в тава и им се добавя гъбения бульон с 400мл гореща вода. Пече се на 220°C, средна скара. Всеки булгур е малко по-различен.. както всеки ориз. Та..ако е нужно се добавя гореща вода. При сервиране се добавя на вкус соев сос.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen