3а 2 порции:
100гр. кайма
1с.л галета
няколко стръкчета див чесън
1 яйце
50гр. пшеничено нишесте
100гр. тиквичка (цукини)
1 кубче зеленчуков бульон
сол, чубрица
връзка дивисил
50мл. течна неовкусена сметана
Объркват се каймата, белтък от яйцето (жълтъкът остава за застройка), сол, малко чубрица, нарязаният на ситно див чесън и галетата. Оформят се топчета, които се овалват в нишестето. Бульонът се пуска в литър вода, когато заври се добавят топчетата и нарязаната на ситно или на ренде тиквичка. Малко по-късно (почти преди застройката) се добавя и дивисилът - също на ситно. Жълтъкът, сметаната, остатъкът от нишестето, сол на вкус се разбъркват с малко вода, добавя се малко течност и от супата, след което тя се застройва с бъркане - котлонът е изключен, но тенджерата със супата се оставя още малко отгоре му.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen