200гр брашно
125гр меко масло
50гр кафява захар
Брашното се пресява и замесва с маслото и захарта на тесто, което се разстила в тарталетените форми, надупчва се с вилица и се пече в предварително загрята 190°C фурна, средна скара, за около 20-25мин. Опечените тарталетки леко и внимателно се изкарват от формичките и охлаждат.
3а карамела:
50гр масло
100гр кафява захар
100гр кондензирано мляко (7,5% масленост)
се смесват в метален съд и се затоплят с бъркане до завиране. Тогава 'огънят' се намалява и 5-10мин. сместа се бърка до изсветляване и сгъстяване. Когато сместа почне да се отделя от стените на съда, се маха от огъня и разпределя върху тарталетките. Оставя се да изстине.
3а шоколадовия слой:
70-100мл. течна сметана
100-120гр шоколад
Сметаната се сгорещава, преди да заври се отстранява от котлона и в нея се разтопява шоколадовия чипс или настъргания на ситно шоколад. Част от шоколадовата смес се разстила тънко върху вече охладения карамел, друга част се разбърква с миксер и шприцова.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqy3QJbSfH-Kgvk5q5rrD9Ev5_VzYXgb1_B4OlkgddOZQJc61HD2kqz4qGErdhKwjdKqCDDaSTwG4WMU0ax2Mv3MYKpj7QM3Il1TtO-VNNAXfjrDch6FTvT3O1FEo2zOB5Z-fdE3STdgEw/s400/karameltartalette.jpg)
3а украса могат да се добавят дребни фигурки от фондан, бадемов марципан или 'дантела' от карамел.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjj6Yg1PBp-EvLaog78pyuOtzzcrGgd0gXVP2t5YYjZafKy1KctXYW3pk3DcM8GQx1vA-p1dmADIHS7z5ODYIdDBa8oXeUXQ6vPzv3BScDTbMe5mHuVxylWt2Ej6-AP72tX0ovxrll53GlL/s400/karameltartalette_st.jpg)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen