Donnerstag, 29. Januar 2009

Зелена сьомга

3а 2 порции:

4 парчета филе от сьомга
средно голяма тиквичка (цукини)
50гр кашкавал на ренде
50гр смляно тиквено семе
сол, лимонов сок, бял пипер
мазнина

Тиквичката се измива и разрязва на ивици по дължина. Филетата се посоляват, напръскват с лимонов сок, поръсват с пипера. В тавичка с мазнина се редят филета, всяко от тях покрито с тънките ивици тиквичка. Пекат се в предварително загрята 200-220°C фурна, горен реотан, около 10мин., после се включва и долен. Парчетата филе, покрити с тиквички се поръсват и запичат с разбърканите тиквено семе и настърган кашкавал. Украсява се с копър и маслини.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen