3а 2 порции:
100гр булгур
2 дози риба тон в собствен сос
1 яйце
2-3с. л нишесте
копър
сол, инд. орехче
галета
мазнинка
Булгурът се накисва за половин час в хладка вода. После се изплаква, сварява се. Рибата-тон се отцежда от соса й се смесва със сварения и охладен булгур. Прибавя се сол, подправки. И яйцето, нишестето също. Омесват се добре. От сместа с консистенция на кайма се оформят топчета с големи на орех, овалват се в галета и пържат, като се внимава да са равномерно от всички страни изпържени. Възможно е заради сухотата на рибката и кюфтенцата да се получат по-сухички, затова е добре да им се прибави сосче - по избор/вкус. Или достатъчно количество бяло вино.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen