3а 6бр:
пакет (300гр) многолистно тесто
250гр ронлива извара (или cottage cheese)
150гр бяло сирене
4 яйца
1-2с. л смлени орехови ядки
шепа ситно нарязани зелени подправки - копър, див чесън..
мазнинка
Тестото се разгъва и от него се изрязват кръгове с диаметър (14см.) малко по-голям от този на тарталетените форми (12см.) Тарталетените форми се намазват с масълце, тестените кръгове се застилат хубаво и надупчват с вилица. Върху тестото се разпределя и заравнява сместа, получена от разбъркването на продуктите.
Пекат се в предварително загрята фурма, 200°C, средна скара. Поохлаждат се върху решетка.
Бързо и вкусно - за мързеливи девойки като мен (в последно време - кхммм!) :-D
Много вкусно звучи, Дими!
AntwortenLöschenЧудесна комбинация на масло, сирене и орехи, изглеждат така фини и елегантни.
Поздрав и хубави предпразнични дни, Диана
Дими, отново даваш страхотна идея! Бързо, лесно и вкусно :) Тарталетките изглеждат стпрахотно!
AntwortenLöschenХубав и уютен зимен уикенд!
Много вкусна и примамлива рецепта!
AntwortenLöschenВсичките съставки ги обичам, а съчетанието им е прекрасно!
Прекрасно предколедно настроение!
Дими, прекрасни тарталетки! :)Поздрави и слънчев уикенд
AntwortenLöschenМаги
Дими, много харесвам тарталетите ти! Винаги ме подсещат колко различни комбинации могат да се направят и да се приготви бързо у дома едно вкусно домашно приготвено ястие. Поздрави и приятни предколедни приготовления!
AntwortenLöschenРадвам се, че идеята ви допада, приятели!
AntwortenLöschenИ на нас ни се хареса: мързеливи, но много вкусни :-D
Сърдечни поздрави и уютни предпразнични дни :-)
Честита Нова 2011 година! Пожелавам да ви се сбъдне щастието за което дори не смеете да си пожелаете!
AntwortenLöschen